onsdag 15. februar 2012

Litt om Trøndelag 2050


Trøndelag 2050

150 elevene på Charlottenlund vgs har siden 30. januar jobbet med prosjektet Trøndelag 2050.
Da hadde vi en flott «kick off» som ble åpnet av Olje og Energiminister Ola Borten Moe. Han ble etterfulgt av flotte innlegg fra Trønderenergi, NTE, ENOVA, GETEK og Green Biotechsolutions.

Vi ønsker at elevene gjennom prosjektet skal få øynene opp for ressurser i egen region, og lære hvordan man får innflytelse i lokale og regionale beslutningsprosesser. Vi håper at elevene gjennom denne erkjennelsen vil få innsikt i å bidra til å forme framtidens Trøndelag. Utfordringene knyttet til miljø- og klimaspørsmål er store og vi vil at ungdommen skal engasjere seg i dette.

Vi skal avslutte prosjektet nå på fredag 17 februar, og fylkesordfører Tore O. Sandvik skal åpne avslutningskonferansen kl. 1000. Deretter legger en gruppe fra hver klasse, dvs 5 grupper, fram sine løsninger for et grønnere Trøndelag i 2050. Vi skal kåre vinnere av de to beste framleggene som hver vinner en klassetur til Bessaker vindkraftanlegg og Meråker kraftstasjon. Juryen vil bestå av GETEK og Trønderenergi.

Jeg gleder meg masse til å se hvilke tanker elevene har gjort seg om fremtiden!

4 kommentarer:

  1. Spennende altså!! Så kreativt!

    SvarSlett
  2. Dette er fremtiden Bodil !

    SvarSlett
  3. Dette er et eksempel på at elevene blir utfordret til å skape noe. Det blir jo ofte sagt at norsk skole bør ha mer kontakt med næringslivet. - På yrkesfag blir dette ivaretatt. Det som vi her ser, er et godt eksempel på at det går an å få til dette for det studiespesialiserende utdanningsprogrammet også. Håper det blir mer av dette.

    Stå på videre Charlottenlund!

    SvarSlett
  4. Hurra, dette er bra!!

    SvarSlett