torsdag 12. april 2012

Byggelever bygger videre

Miljøhuset som skal brukes som energimålelab i undervisninga i naturfag, samfunnsfag, matematikk, fysikk og tof (teknologi og forskningslære), er under oppføring i verkstedhallen til BA (Bygg og anleggsteknikk). Elevene som utfører tømrerarbeidet, har valgt tømrerfaget som emne i prosjekt til fordypning. Andre faggrupper fra BA som blir engasjert i dette, er rørfag, glassfag, taktekking, blikkenslager og overflateteknikk (malerfag), et godt eksempel på tverrfaglighet.



Passivhus/ aktivhus

Miljøhuset bygges etter prinsippet om passivhus. Det betyr at energiforbruket ikke overstiger 15 kW pr kvadratmeter pr år, men vårt hus vil bli bygget på passivhus prinsipper men fungere som et aktivhus. Energien skaffes gjennom solceller og solfangere montert på taket. Det er også planlagt et drivhus som skal oppvarmes av overskuddsvarmen fra miljøhuset.

Sponsorer
Fylkeskommunen har bidratt med kr 160000. UnionSetsaas bidrar med VVS, Maxbo og Byggmax med bygningsmaterialer, Glava med isolasjon og Getek med måleelektronikk. Reinertsen kobler opp strøm, vann og avløp kostnadsfritt. Enova skal sammen med NTE kvalitets-sikre prosessen. Forskningsmiljøet på NTNU er også involvert i prosjektet og vil bidra med kunnskap om fornybar energi.

Overvåkning på storskjerm
Når prosjektet er igang, vil elevene kunne følge energiomsetningen i miljøhuset på storskjerm i kantineområdet på skolen.

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Ser at det også finnes noe som heter "plusshus". Det blir kanskje aktuelt for energibua 2.0?

    SvarSlett
  2. Bra jobba, Bodil! Spennende prosjekt! Gleder meg til å se det ferdig. :-)

    SvarSlett